luni, 2 februarie 2015

Fără colanți viața e pustiu







Dar nu și în țara noastră, da de unde, nici vorbă. Dragă Karl Lagerfeld ar trebui să știi că la noi e tocmai invers, fetele, chiar și femei trecute de 40 de ani poartă cu mult aplomb acele izmene gri în diferite modele, mai largi cu turul până la genunchi sau stilul pantalon de training neapărat băgat în cizme rock cu ținte sau cu blăniță, tocmai pentru că dețin controlul în opinia lor, controlul privirilor de pe stradă, din tramvai, de la mall, de la serviciu și din păcate de pe culuoarele liceelor. 

Le vezi în fiecare zi în orice moment al zilei, sub deviza unei îmbrăcăminți comode purtând unele nelipsiții colanți iar altele acești pantaloni de training, cu motivația că așa se simt ele lejer, libere, sexy, feminine, inteligente, independente, la modă, cool, șic etc, etc: deși stilul lejer afișat nu pușcă deloc cu machiajul super încărcat care il au pe față începând cu genele false, tușul dat din abundență, fondul de ten în cel puțin două straturi tencuit apoi din belșug cu blush împrăștiat fără zgârcenie pe obrăjorii care nu au mai respirat de la 10 anișori.

Astfel colanții ieftini și de cele mai multe ori transparenți care lasă în unele cazuri, la libera vedere lenjeria intimă în culoare de contrast, tocmai pentru a desăvârși planul din arta seducției cu care pleacă de acasă pline de încredere, sunt asortați la machiaje de sute de lei și coafuri cu extensii la fel de scumpe. Acu trebuie să le înțeleg și eu pe ele, de unde atâția bani, și pe haine și machiaje și pe păr. 
Și aici intervine oarecum paradoxul, dacă aveți ocazia să vedeți clienetele unor magazine de lux în special cele de bijuterii și ceasuri, mai bine de 80% dintre ele sunt total opuse celor descrise mai sus, adică, poartă pe chip un machiaj discret, părul cel mult bine spălat, fără alte adăugiri de fixativ, scilipici, meșe colorate și alte nebunii. Femeile care înțeleg altfel bunul gust au înțeles și faptul că o apariție discretă care pune accent pe cel mult două piese vestimentare și un accesoriu și care nu lasă la vedere nici o parte anatomică a corpului explicit sexual în public (treaba lor ce fac în dormitor ) poate să întoarcă multe capete și poate aduna și  multă admirație. 

Sunt de acord că trebuie să ne îmbrăcăm cum ne place fără să ne intereseze ce zice de exemplu una ca mine, dar când un stil vestimentar în care tu te crezi zână originală este cu certitudine uniformă națională nu cred că ar trebui să ai pretenția că ce scrie cu litere aurii pe pantalonii tăi de training și bling blingul de la gât este și adevărat, adică DIVĂ. 

PS. În opinia mea colanții ar trebui să fie purtați acolo unde le este rolul, în sălile de sport, în repetițiile balerinelor și a dansatorilor, și credeți-mă cunosc balerine care nu poartă colanți pe stradă, tocmai pentru că nu îi consideră obiect de îmbrăcăminte în sine, ci doar un element dintr-o ținută care trebuie musai completată cu ceva (rochiță, fustă, cămașă oversize sau pulover oversize ). 

Un comentariu:

  1. Eu anul trecut am tot purtat colanti si i-am preferat de departe in defavoarea blugilor de exemplu! Acum...cred doar ca trebuie purtati cu ceva mai lung, puloverase sau camasi care sa acopere fundul...:D

    PS: m-a amuzat titlul :))
    http://loredanamanciu.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere