vineri, 31 ianuarie 2014

"si ți-am lăsat coadele pe spate, să te cunosc fată de departe"


Nu sunt mari surprize in ceea ce privește  propunerile hair-stiliștilor pentru anul acesta, mai coresct spus pentru primavara. 
Cu alte cuvinte blonde, brunete sau roșcate toate ne putem scoate in evidență podoaba capilară cum putem mai bine. Și anul acesta ne putem pune in păr floricele și eșarfe lungi atat pentru ținutele de zi cat si pentru cele de seară (Honor, Dolce&Gabbana). 


Putem, cele care avem părul lung, dar și mediu să ne impletim si in primăvara lui 2014 in fel și chip pletele, dar cel mai recomandat sunt cozile simple care par ciufulite, și care recunosc că sunt preferatele mele. 
Alberta Ferretti

Giles

Rachel Zoe

Celor care le plac ordinea și disciplina nu vor ieși din modă daca iși vor purta părul drept, frumos și ordonat prins la spate.
hairstylist Odile Gilbert

Missoni

Și părul scurt ramane in modă pentru primăvara care vine. Dar voi reveni cu detalii și trăiri personale într-un articol viitor.
PS. Pentru aceia dintre voi care vă intrebați de unde am scos titlul postării, vă răspund că este un vers dintr-un cantec popular celebru al Mariei Lătărețu, pe care mi l-am adus aminte involuntar acum cateva zile, și care mi s-a părut că imbină intr-un fel tradiția purtatului cozilor impletite în portul populat romanesc (și nu numai) cu propunerile moderne. Cred că si voi exclamați ca și mine că nimeni in modă numai pune coada la cireașă, azi geniul creatorilor constă in a gasi inspirație in tradiție și clasic.

vineri, 17 ianuarie 2014

"Sergiu Malagamba/ Noaptea stinge lampa"

Am o nepoțică super drăgălașă care e inconjurată de o familie care o iubește mult, mult de tot . Familie cu multi membrii (mai putin bunici) dar dealtfel cu tot ce trebuie, adică unchi, mătuși, verișoare, bunicuțe, strabunică. Acum cateva zile eram împreună eu mătușa, sora mea, adică mama ei și bunica, adica mama mea si a surorii mele adunate in jurul ei si asistam cum sora mea ii făcea parada caciulițelor pe care le primise Anastasia. Și cum vremea de afară nu prea necesită un acoperamant al capului foarte gros, s-a trecut la gardoraba mai de primăvara-vară. 
Și astfel am auzit exclamația făcută de mama mea- care de altfel dă și titltul postării - bereta asta cu dungi de marinar e ca cea pe care o purta Malagamba. Mi s-a părut foarte ciudat cum sună pentu că in mintea mea de adultă de peste 30 ani nu găseam nici un personaj care să răspundă la numele Malagmaba. Unde mai pui că tot repetand Malagamba Malagmaba, Anastasia râdea in hohote pana aproape că a răgușit. Bineinșeles ca la finalul veseliei generale starnite de felul cum suna rostit Malagamba, am intrebat-o pe mama mea cine e totuși acest Malagamba. Mi-a spus că era un artist vestit in țara noastră cu un stil vestimentar aparte după care marile magazine din București isi denumeau produsele- pălarii a la Mala gamba, costume a la Malagamba, in fine un om care a produs un adevărat curent fashion cum am spune noi azi. Și da a fost român. 

In câteva paragrafe am postat mai jos ce am găsit despre acest personaj foarte interesant dacă mă intrebați pe mine. Mai ales că apare chiar și în DEX un adjectiv de la numele lui "malagambist".
S-a născut la Chișinău in 1913 și a murit în București în 1978.
Între anii 1949-1954, a condus un număr de concerte de muzică ușoară la Sala Dalles. Din 1959, a participat ca dirijor al Teatrului satiric-muzical „Constantin Tănase”, cu care a condus un turneu de succes la Paris în 1965, pe muzica „Baletului tobelor”, compoziție proprie cu coregrafie. Alte turnee ale lui Malagamba s-au desfășurat în Polonia (1960, 1962 și 1965), Uniunea Sovietică (1965) și Italia (1966). A fost numit membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor în anul 1947. Malagamba s-a concentrat după război și asupra altor activități (compoziție, dirijat, aranjament muzical), fără însă a abandona bateria.
La începutul anilor patruzeci a fost lansată o modă vestimentară excentrică, numită chiar „Malagamba”. Originile ei sunt incerte; în vreme ce unele păreri spun că a fost importată din Italia, mulți alții (între care Johnny Răducanu și Temistocle Popa) susțin că Sergiu Malagamba ar fi lansat-o, ținând cont de modul neobișnuit de a se îmbrăca al artistului. În vremea regimului Ion Antonescu, moda a fost reprimată de către autorități și catalogată drept indecentă; urmând zvonurile asupra paternității ei, artistulMalagamba a fost arestat și internat în lagărul de la Târgu-Jiu pentru scurt timp. La instalarea regimului socialist, Malagamba a fost apreciat pentru poziția sa de „antifascist”.

malagambist, -ă s.m., s.f. Persoană frivolă, preocupată de ţinuta sa, de evenimentele mondene etc. pl. -işti, -iste. /nm. pr. (compozitor român) Sergiu Malagamba + -ist.
Unii dintre adeptii sai mergeau pana acolo incat isi iluminau seara imbracamintea cu cateva beculete conectate la o baterie de lanterna tinuta in buzunar. 

PS. Îl puteți și asculta cu o compoziție jazz de nota 100 !!!
https://www.youtube.com/watch?v=QoV6eh8HaJI
Sergiu Malagamba